sl-SIhr-HRhr-BA
Language
Search
Search ×

  

  

  

Varnost večopravilnih naprav

Današnje naprave za tiskanje v podjetjih so znatno napredovale od samostojnih tiskalnikov, ki smo jih nekoč poznali. Sodobni tiskalniki in večopravilne naprave so inteligentni omrežni pripomočki, ki so, enako kot osebni računalniki, opremljeni z zaslonom, tipkovnico in trdim diskom, na katerega lahko shranimo občutljive podatke. Ravno tako pa jih poganja napreden operacijski sistem.

Omrežne naprave, mednje sodijo tudi tiskalniki, sodijo med najbolj napadane cilje kibernetskih kriminalcev. Zato predstavljajo šibki člen v obrambi pred zlonamernimi napadi in varovanju zaupnih podatkov podjetij.

Podjetja pogosto spregledajo varnost tiskalniških naprav. Nezaščitene naprave se lahko okužijo z zlonamerno programsko opremo, ki se nato razširi po celotnem omrežju in ogroža varnost občutljivih podatkov.

Zadevo pa dodatno zapletejo še spremembe v regulativi, kot je na primer uredba GDPR, ki za neskladnost z njenimi določbami odreja uničujoče finančne in pravne posledice.

34. člen – Sporočanje o kršitvah varovanja osebnih podatkov osebi, na katero se podatki nanašajo – oddelek 3 in 3a predpisujeta:

3. Obvestilo posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki iz odstavka 1, ni potrebno, če je izpolnjen kateri koli od naslednjih pogojev:

(a) upravljalec je uvedel ustrezne tehnične in organizacijske zaščitne ukrepe ter so bili ti ukrepi uporabljeni za varovanje osebnih podatkov na katere vpliva kršitev osebnih podatkov vpliva, zlasti tiste ukrepe, na primer kodiranje, zaradi katerih so osebni podatki nepooblaščenim osebam nerazumljivi.

Besedilo je nedvoumno in pomeni, da moramo podjetja in druge organizacije nemudoma ukrepati in vključiti tiskalniške naprave v celovito strategijo zaščite in varovanja podatkov.

V KYOCERI smo ocenili vsa potencialna področja varnosti večopravilnih, ki so lahko ogrožena z nezaželenimi napadi. Vsa ta področja je s primernimi ukrepi možno zaščititi.

Podrobnosti so opisane v dokumentu, ki vam je na voljo na spodnji povezavi:

 

 

Vodnik za varnostno zaščito tiskalnikov in multifunkcijskih naprav.


ZAKLJUČEK

Strokovnjaki za informacijsko tehnologijo in varnost morajo upoštevati tiskalniške naprave kot del strateškega pristopa k varnosti omrežij in podatkov. Začnite z najpreprostejšimi koraki in po potrebi napredujte do bolj izpopolnjenih in prefinjenih ukrepov. To bo zagotovilo, da lahko svojo organizacijo zaščitite pred zlonamernimi napadi in izgubo občutljivih podatkov.

Poleg tega morajo strokovnjaki za informacijske tehnologije v kontekstu vse bolj intenzivnih razprav o zagotavljanju varnosti »interneta stvari«, kot tudi zagotavljanju skladnosti z uredbami o varovanju podatkov, kot je npr. GDPR, izkoristiti prvo razpoložljivo priložnost za pretvorbo večopravilnih naprav iz varnostne slepe pege v vidno komponento svoje omrežne informacijske infrastrukture.

Potrebni ukrepi so sorazmerno preprosti in poceni, toda posledice neukrepanja bi se lahko izkazale za zelo boleče.

Prenesite spodnji dokument in spoznali boste podrobnosti:


Vodnik za varnostno zaščito tiskalnikov in multifunkcijskih naprav.


Text/HTML

O nas

Xenon forte d.o.o.
Letališka c. 29
1000 Ljubljana
Tel.:  01 54 84 800
Fax.: 01 54 84 819
info@xenon-forte.si

www.xenon-forte.si

Text/HTML

Skupina Xenon forte

Skupina podjetij Xenon forte d.o.o (Ljubljana, Zagreb, Podgorica in Sarajevo) skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera, Synology, in CZUR na področju Republike Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne gore.

www.xenon-forte.hr
www.xenon-forte.ba
www.xenon-forte.me

Text/HTML

Novice

Želim prejemati novice iz programa Kyocera:
Copyright 2022 by Xenon forte d.o.o. Pogoji uporabe Privacy Statement
Back To Top